Om mig

Den 26 augusti 1975 föddes jag i en röd Renault på Brommaplan i Stockholm. 25 år senare gjorde jag tillsammans med bandet Soffgrupp skivdebut med albumet Simlektioner. Uppföljaren ”Tänk om kärlek inte övervinner allt” kom 2012.

Jag har alltid sjungit och älskat ord och musik. Hittat på sånger, lärt mig sånger, skrivit om sånger och försökt passa ihop ord i sånger.

Sedan skivdebuten har jag spelat på flera scener runt om i Sverige, bland annat på Visfestivalen på Holmön, Visfesten i Steninge och Johan Johanssons Kompledigt i Köping. 2014 gjorde jag skivan Påtår hos Moa Martinson, med nyskrivna sånger utifrån Moas liv och verk, tillsammans med låtskrivarna Mats Källblad, Åsa Bällsten och Isabell Dahlberg.

Sedan 2015 har jag arbetat tillsammans med Ola Sandström med att tonsätta amerikaemigranten och den politiska skribenten Signe Aurells dikter. Läs mer om henne och projektet här. Skivan Irrbloss släpptes i oktober 2019.

”Maja Heurling är en på samma gång seriös och rolig visartist. Med klar röst och stark scennärvaro förmedlar hon sina texter. Sångerna handlar om relationer och separationer, normer och konventioner och längtan bort från desamma. Texterna är både poetiska och intelligenta. Majas sånger överraskar ofta med att sätta fingret på detaljer alla känner igen, men få lyckas fånga upp så precist.”
Presstext till Tänk om kärlek inte övervinner allt

CV

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s